×
Для того щоб додати свою компанію, Вам потрібно увійти до свого кабінету або зареєструватися, якщо Ви ще цього не зробили.
×

Реєстрація на сайті

×

Відновлення паролю

Розгорнути рубрикатор

Чудеса реставрації або нове життя для готелю Shiroiya від студії Sou Fujimoto Architects

Чудеса реставрації або нове життя для готелю Shiroiya від студії Sou Fujimoto Architects

Отримавши завдання вдихнути нове життя у стару будівлю готелю, Sou Fujimoto Architects вибрала нестандартний підхід, типовий для компанії. Проєкт готелю Shiroiya включав перетворення застарілого приміщення в залитий світлом оазис, а також додавання поруч привабливого нового будинку в формі пагорба, вкритого травою.

Готель Shiroiya розташований у місті Маібасі, Японія, і складається з двох суміжних будівель, названих Вежа спадщини та Зелена вежа. Зелена вежа - це нова, покрита травою будівля, натхнена місцевою топографією. Ідея її дизайну, за словами Sou Fujimoto Architects, полягає в тому, щоб з'єднати дві будівлі готелю, які знаходяться на різних рівнях, а також додати трохи зелені у внутрішню частину міста.

Інтер'єр будівлі в основному віддано під вісім готельних номерів з балконами, хоча є також пара саун і арт-простір з роботами Тацуо Міядзіма.

У Вежі спадщини була проведена реконструкція існуючої будівлі 1970-х років. Вона належала давно побудованому місцевому готелю, який закрився у 2008 році й був врятований від запланованого руйнування тільки місцевою кампанією. Фірма кардинально змінила інтер'єр, прибравши стіни та створивши хол, залитий рослинами й світлом.

«Ми відвідали це місце і виявили банальну чотириповерхову залізобетонну конструкцію», - пояснює Соу Фудзімото. «Ми відчували, що для реалізації потенціалу необхідно щось радикальне, і на початку процесу проєктування ми вирішили демонтувати стіни та підлогу на всіх чотирьох поверхах, щоб створити гігантський центральний атріум. Ця початкова ідея надихнула на наступні концепції дизайну. Вітальня на першому рівні атріуму служить «вітальнею для міста». Вона зв'язана з вулицею зовні, запрошуючи людей всередину, ніби місце для зустрічей».

Усередині Башти спадщини розташовані стійка реєстрації, ресторан і хол, а також 17 готельних номерів на верхніх поверхах. Крім того, простір заповнений творами мистецтва, у тому числі твором «Світлові труби» Леандро Ерліха, а зовнішній вигляд прикрашений типографікою Лоуренса Вайнера.

15 квітня 2021 building-tech
Інші публікації цієї рубрики
Що таке біокліматична архітектура?

Що таке біокліматична архітектура?

30 квітня 2021   —   Екоматеріали, технології та архітектура

Біокліматична архітектура являє собою дизайн, який, з урахуванням клімату регіону, покликаний забезпечити необхідні комфортні умови з мінімальним споживанням енергії та використанням наявних екологічно-чистих джерел енергії (сонце, вітер, вода, ґрунт), що сприяє економії енергії для обігріву,…

Maison Sur Pilotis від B.HOUSSAIS Architecture

Maison Sur Pilotis від B.HOUSSAIS Architecture

23 квітня 2021   —   Екоматеріали, технології та архітектура

Головна «родзинка» проєкту - 12 паль, угвинчених в піщаний грунт. Земля залишається повністю водонепроникною, місткості збирають дощову воду. Господарі будинку отримали покращений вигляд на море і затінену стоянку для автомобілів.

Фактурна деревина на фасаді та рослинність на даху - ЖК Флора у Стокгольмі

Фактурна деревина на фасаді та рослинність на даху - ЖК Флора у Стокгольмі

22 квітня 2021   —   Екоматеріали, технології та архітектура

У одному із найпросторіших районів Стокгольма звели житловий будинок із затишним дерев’яним фасадом. Для єднання житлового комплексу із природою він отримав назву Флора.

Viter House - нова українська архітектура

Viter House - нова українська архітектура

19 квітня 2021   —   Екоматеріали, технології та архітектура

Проєкт будинку на 1300 квадратних метрів під Києвом створили архітектори та дизайнери MAKHNO STUDIO. Дім поєднує у собі чіткі й аморфні лінії та вражає крутим виглядом.

Flexhouse - "гнучкий будинок" від Evolution Design

Flexhouse - "гнучкий будинок" від Evolution Design

14 квітня 2021   —   Екоматеріали, технології та архітектура

Цей будинок на березі Цюрихського озера з широкими скляними стінами і білосніжним фасадом, що обвиває будівлю, виглядає настільки легким і мобільним, що нагадує футуристичний корабель, що заплив у бухту.