×
Для того чтобы добавить свою компанию, Вам нужно войти в свой кабинет или зарегистрироваться, если Вы еще этого не сделали.
×

Регистрация на сайте

×

Восстановление пароля

Развернуть рубрикатор

Мої кращі чотири способи затемнення теплиці

Мої кращі чотири способи затемнення теплиці

При догляді за теплицею люди, як правило, зосереджуються на обігріві або охолодженні, загальному обслуговуванні та чистці. Попри те, що все перераховане вище дуже важливо, нам не потрібно забувати про одну з основних умов, необхідних рослинам, — про світло.

Надлишок світла так само шкідливий, як і його нестача. Щоб контролювати кількість світла, що проникає через скління теплиці, необхідне якесь затінення. Детальніше тут.

Отже, сьогодні я хочу розповісти про різні способи затінення теплиці та про те, який з них найбільше підходить саме вам.

Не ходитиму навколо та навколо і перейду відразу до основної теми. Як ви вже здогадалися з назви цієї статті, існує 4 способи затінення теплиці.

Що можна використовувати для затемнення теплиці?

setka-zatenyayushchaya-light-40-zateneniya-2-0-x-50-0-m-3.800x600w.jpegДля затінення теплиці можна використовувати:

  • відтінок фарби;
  • жалюзі;
  • затіняюча тканина;
  • сітка для тіні.

Всі вони є відмінними способами затінення теплиці, але спочатку я хотів би почати з сітки, що затіняє.

Сітка для затемнення теплиці 

Отже, що таке сітка, що затіняє? Це дуже міцна трикотажна моноволоконна поліетиленова тканина із люверсами.

Вона набагато міцніша у порівнянні з тканиною, що затіняє. Це з тим, що він спеціально розроблений захисту від сильного вітру. Доведено, що сітка, що затіняє, значно знижує швидкість вітру. Тому його широко застосовують не тільки для затінення теплиць, а й для огородження городніх культур та рослин.

Ще одним найбільш поширеним застосуванням сітки, що затіняє, є захист конструкції теплиці від снігового навантаження.

Зазвичай вона має три відсотки затемнення: 50%, 55% і 85%. Сітка, що затіняє, має високий рівень УФ-стабілізації та гарантовано прослужить від 8 до 10 років.

Деякі садівники використовують старі сітчасті штори, які вішають зовні на скління теплиці та утримують на місці%D0%A1%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%BB%D1%8F%20%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%86.jpg мотузкою. Хоча це може бути дуже дешевий варіант затінення, він може заблокувати вентиляційні отвори, особливо автоматичні.

Фарба для тіні у теплиці

Використання фарб відтінків, ймовірно, є найшвидшим і дуже економічним способом усунення частини сонячного світла. Є кілька різних типів фарб, які можна використовувати. Наприклад, деякі фарби постачаються в пакетиках, які потрібно змішувати з водою, а потім фарбувати або розпорошувати на теплицю.

Чому теплиці іноді фарбують у білий колір?

Теплиця з білими поверхнями відображатиме сонячне світло, а не поглинатиме його. Саме тому мені дуже подобається тіньова фарба. Під час дощу вона стає прозорою, а після висихання знову стає білою. Таким чином, вам не потрібно думати про повторне нанесення фарби. Крім того, ви можете легко стерти його ганчіркою. Ви можете використовувати фарбу відтінків на різних типах скління, таких як скло, полікарбонат або пластик.

Я рекомендую фарбувати скло теплиці в кінці березня і протирати його у жовтні, щоб захистити рослини від шкідливого впливу сонячних променів. Єдине, що мене турбує при використанні тіньової фарби, це те, що вона може стати досить дорогою. Якщо ви плануєте використовувати теплицю понад 5 років, вам може знадобитися купувати нову фарбу щороку.

%D0%A1%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0%20%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%8F.jpgМає сенс інвестувати у щось більш постійне, наприклад, у жалюзі чи сітку.

Затіняючи жалюзі у теплиці

Затіняючі жалюзі - другий за популярністю варіант при пошуку затінення теплиці. Затіняючі жалюзі бувають двох видів: зовнішні та внутрішні жалюзі. Зовнішні жалюзі кріпляться зовні скління і забезпечують максимальний охолодний ефект порівняно з внутрішніми жалюзі, які кріпляться зсередини.

Це з тим, що сонячні промені не проходять через склопакети. Коли ви використовуєте внутрішні жалюзі, сонячні промені проходять через скління та нагрівають внутрішню частину теплиці. Ось чому я рекомендую використовувати зовнішні жалюзі, якщо ви вирішите затінювати таким чином свою теплицю.

Тепер погляньмо на доступні варіанти.

Рулон штори для затемнення теплиці

Я знайшов два дуже хороші варіанти жалюзі, що затіняють, доступних в Україні. Першим з них є рулонні штори. Його можна застосовувати в будь-якому місці теплиці за допомогою присосок. Іншим варіантом є внутрішні затіняючі жалюзі даху, які призначені для розміщення однієї секції скляної панелі шириною 60 см. Однак при оптимізації зовнішніх жалюзі майте на увазі, що це, ймовірно, найдорожчий варіант, і вони можуть заважати вентиляційним отворам.

Ось чому багато людей розглядають внутрішні жалюзі, які можна легко встановити та автоматизувати. Не забувайте,%D0%A1%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0%20%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D0%B0.jpg що жалюзі, що затіняють, гарантовано прослужать протягом усього терміну служби теплиці.

Тканина для теплиці

Ви можете вибирати з багатьох відтінків одягу різної щільності. Ви можете використовувати той, який спеціально розроблений для рослин, які ви вирощуєте. Її легко встановити та так само легко зняти, коли вам потрібно впустити більше сонячного світла. Крім того, його дуже легко чистити за допомогою невеликої кількості води та м'якого миючого засобу.

Підсумовуючи, можна сказати, що всі перераховані вище варіанти дуже ефективні для створення тіні у вашій теплиці.

Який із них вибрати, залежить від того, як довго ви плануєте користуватися теплицею і скільки готові витратити на затінення.

Я спробував би деякі з них, щоб побачити, що підходить для вашої теплиці, а потім зупинився б на кращому варіанті.

Крім того, не забувайте, що при правильному очищенні та регулярних перевірках обслуговування ви можете продовжити термін служби кожного з варіантів затінення.

15 мая 2023

Комментарий

Другие публикации этой рубрики
Преимущества и недостатки фасадных термопанелей

Преимущества и недостатки фасадных термопанелей

21 марта 2024   —   Ландшафт, фасад, экстерьер

Как утеплить стены дома снаружи и изменить вид фасада к лучшему? В настоящее время многих владельцев домов беспокоит вопрос: как уменьшить расходы на отопление. Можно обычно купить голый пенопласт, прикрепить листы на стену здания и сделать поверх них штукатурку.

Фасадна плитка під камінь: Сучасне рішення для елегантного екстер'єру

Фасадна плитка під камінь: Сучасне рішення для елегантного екстер'єру

24 января 2024   —   Ландшафт, фасад, экстерьер

Фасадна плитка під камінь є популярним вибором для оздоблення зовнішніх поверхонь будинків, забезпечуючи не тільки естетичну привабливість, але й додаткову міцність та довговічність.

Фасадная доска: нетрадиционные идеи использования

Фасадная доска: нетрадиционные идеи использования

29 декабря 2023   —   Ландшафт, фасад, экстерьер

Различные виды фасадной доски используются для наружной отделки домов, бань, беседок. Материал используется также для внутренней отделки, обустройства полов, стен. Кантри-интерьер уместен и в городской квартире.

Забор из Сетки: Идеальное Решение для Вашей территории

Забор из Сетки: Идеальное Решение для Вашей территории

21 ноября 2023   —   Ландшафт, фасад, экстерьер

Забор из сетки, сочетая в себе функциональность и эстетику, представляет собой одно из самых практичных решений для ограждения территории. В нашем современном мире, где каждый элемент дома или сада играет важную роль в создании общего стиля и комфорта, выбор правильного ограждения не может быть…

Утепление фасада пенопластом

Утепление фасада пенопластом

23 октября 2023   —   Ландшафт, фасад, экстерьер

Утепление фасада является важной частью строительства и реконструкции зданий. Одним из популярных материалов для этого процесса является пенопласт